Laden...

Antiek restauratie

Bij INHOUT kunt u terecht voor antiek restauratie. Antieke meubelen die emotionele waarde hebben kunnen wij voor u restaureren met behoud van het eigen karakter van het meubel. Elk meubelstuk heeft op zeker moment onderhoud nodig. Jarenlang intensief gebruik, omgevingsinvloeden, kunnen bepalen dat er onderhoud nodig is om de levensduur veilig te stellen.

Veel voorkomende werkzaamheden bij antiek restauratie: - ontbrekend fineerwerk aanvullen of opnieuw fineren - constructief in orde maken van houtverbindingen - politoer en was afwerking - kleur/ glans herstellen - gangbaar maken van deuren of lades - handgemaakte profielen of lijsten bijpassend maken

Met vislijm, beenderlijm, schellak en andere historische materialen herstellen wij uw meubelen. Bij restauratiewerk aan meubels zijn een aantal veel voorkomende schades te noemen. Of het nu gaat om scheuren in zijden van een kast, een verkleurde of kapotte afwerking, een verzwakte constructie of schade aan fineerwerk, wij hebben de ervaring om het te herstellen. Door de jaren heen hebben wij meubels uit de 17de, 18de, 19de en 20ste eeuw gerestaureerd, o.a. tafels, stoelen, staande klokken, kabinetten en kunstkabinetten. Wij kunnen middels een restauratieplan en een passende werkwijze een eindresultaat bereiken dat in verhouding staat tot de waarde van het meubelstuk.

In opdracht van u kunnen wij een schatting maken van de kosten voor het herstel van de schade en dit vastleggen in een schadetaxatie. Een schadetaxatie maken kost standaard €50-. De taxatie bevat een beschrijving van het meubel met daarbij de kosten voor de herstelwerkzaamheden.

Wij garanderen het beste resultaat voor uw meubelstuk. Door uw beschadigde kast te laten repareren of aan te passen heeft u weer jarenlang plezier van uw eigen meubel!

Als lid van Restauratoren Nederland en Art Restorers Nederland onderschrijven wij de richtlijnen met betrekking tot restauratie van cultureel erfgoed.

Wilt u uw meubel laten repareren? Bel (0592) 24 32 39 of mail ons