Laden...

Meubelmakerij

In de meubelmakerij van INHOUT gaan vakmanschap en innovatie hand in hand. Deze vakmanschap komt voort uit de kennis van hedendaagse materialen, maar vooral ook 40 jaar ervaring als ambachtelijke meubelmaker. Vakmanschap, passie voor materialen, ruimtelijk inzicht en veel ervaring in restauratie van antiek meubilair en productie van maatwerk meubilair, waarbij gebruik wordt gemaakt van oude en nieuwe technieken. Hout draaien, lijmen, fineren, politoeren en zwaluwstaarten steken. Het ambacht gaat over van generatie op generatie. In de meubelmakerij gaat het werken met een computergestuurde CNC-machine en een ouderwetse blokschaaf hand in hand. De meubelmakers hanteren beide en kiezen het gereedschap dat tot het gewenste resultaat leidt.

 

Wij beschikken over een modern machinepark met o.a. computergestuurde machines. Waaronder een CNC Machine.  Dit is een moderne en computergestuurde machine die kan zagen, schaven, boren, frezen, afkorten en profileren. Door het gebruik van een CNC machine kunnen wij met ongelofelijke precisie werken. Dit in combinatie met onmisbaar handwerk van ervaren enthousiaste meubelmakers, resulteert in prachtige meubels. Met onze flexibiliteit en een uitgebreid machinepark zijn wij in staat om constant nieuwe oplossingen te vinden en deze toe te passen in ons werk.

U bent altijd welkom om een kijkje in de werkplaats te nemen. Dan kunt u met eigen ogen zien hoe het maken van een meubel in zijn werk gaat. Alle stappen in het proces worden in onze eigen werkplaats uitgevoerd.

INHOUT-werkplaats-lijmtangen
INHOUT-werkplaats-zagen