Laden...

Motorzaagkunst

Jeroen Boersma had als kind al veel belangstelling voor het meubelmakers vak van mijn vader. In 2010 had ik de mogelijkheid om samen met mijn broer te gaan werken in het familiebedrijf van mijn ouders. Sinds 2014 ben ik naast mijn vak als meubelmaker ook bezig met boomzaagkunst. Een vak dat in tegenstelling tot het meubels maken om grote details gaat i.p.v. de verfijnde precisie. Maar ook een vak met veel uitdagingen en creativiteit.

Een relatief onbekende kunstvorm waarbij geen hamer en beitel, maar motorzagen gebruikt worden om bijzondere houten beelden een sculpturen te maken, met vaak verbluffend mooie details.

INHOUT-motorzaagkunst
INHOUT-motorzaagkunst-sculptuur

Motorzaagkunst vraagt om een uitzonderlijke beheersing van een motorzaag, en maakt het tot een extreme kunstvorm. Spectaculair om naar te kijken: de grove stukken hout worden met een snel resultaat omgezet naar prachtige creaties van mens- of dierfiguren en bijzondere abstracte beelden. Als de beelden afgewerkt zijn komen de prachtige lijnen en kleuren van het hout boven en geven de sculpturen een warme levendige uitstraling. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Inmiddels zijn vele boomstammen door Jeroen omgetoverd tot mooie beelden. In opdracht van particulieren ontwerpt en zaagt Jeroen stammen van verschillende formaten tot een beeld.

Ook is er de mogelijkheid om van een bestaande boom in uw tuin een beeld naar eigen wens te laten maken.

Meer weten?

Voor meer informatie neem contact op met Jeroen Boersma: